Deelstroomfilters (magneet/zakkenfilter) kan worden toegepast in koel- en verwarmingssystemen in de glastuinbouw, industrie en uitiliteitsbouw. Met name in systemen waar warmtekracht koppelingen (W.K.K.) met gevoelige warmtewisselaars wordt toegepast.

Functie HydroPro Deelstroomfilters

Filtert slib van neergeslagen hardheidszouten en organische vervuiling terwijl de NEODIUM- magneten zorgen voor verwijdering van fijne ijzerdeeltjes in de vorm van magnetiet.

De Hydropro deelstroomfilters onderscheiden zich met name door te zijn uitgerust met Neodium-magneten en een RVS binnenkorf. De magneten zijn tot 4x sterker dan de conventionele toegepaste magneten. Met name de fijnmazige RVS binnenkorf draagt bij tot het zeer efficient filteren van slib en andere vervuiling en is niet onderhevig aan corrosie.

Het magnetiet (zware vervuiling) wat zich in het CV-systeem ophoud kan alleen door zeer sterke magneten worden afgevangen, deze vervuiling kan kleiner zijn dan 1 Mu er der halve niet door de filterzakken worden afgevangen. De stevige constructie en goede afdichting van het deksel middels vleugelmoeren staan garant voor een jarenlange goede werking.

Tijdens het ontwerp is er rekening mee gehouden dat het schoonmaken van het filter op een makkelijke en snelle manier dient te verlopen. De praktijk wijst uit dat als er teveel handelingen moeten worden verricht om het filter te reinigen dit meestal na verloop van tijd in het geheel niet meer gebeurd. Het spreekt voor zich dat een deelstroomfilter op deze wijze dan niet bijdraagt aan een schoon CV-systeem. De dekselconstructie is daarom dermate geconstrueerd dat als deze geopend wordt om het filter te reinigen , het waterniveau al enkele centimeters onder de rand staat. Hierdoor loopt in de kwetsbare rand van de O-ring geen water.

Een bijkomend voordeel is dat het filter niet geheel leeg hoeft tijdens het reinigen. Met een handvat bevestigd aan de binnenkorf of een handgreep aan de filterzak kan deze simpelweg uit het filter worden genomen. De prijs kwaliteit verhouding t.o.v. andere filters is zeer gunstig. Standaard wordt een Hydropro deelstroomfilter geleverd met 1 reserve filterzak.

Schema deelstroomfilter