FreezePro (gemengd met de juiste hoeveelheid water) wordt gebruikt als multifunctionele koude- of warmtedrager en is gebaseerd op mono propyleen glycol.

Applicatie

Veel industriële toepassingen vereisen een vloeistof om warmte of koude te vervoeren. Er wordt hierbij een efficiënte warmteoverdracht vereist. De toepassingen van deze vloeistoffen vindt men terug in zonnepanelen maar ook in het koelen of verwarmen van industriële processen in indirecte koelsystemen voor skipistes of ijspistes. De ideale warmte- of koudedrager verzekert een goede thermische conductiviteit. Het is ook belangrijk dat de koelvloeistoffen niet ontvlambaar is en compatibel is met de gebruikelijke technische materialen.

FreezePro biedt bescherming tegen koken, friezen en corrosie. De verdunning wordt bepaald door de systeem vereisten, voornamelijk door een goede corrosie bescherming te waarborgen is het aan te raden om minstens 35 vol% van FreezePro in de koelvloeistof oplossing te gebruiken, welke tot -17 gr. C vriesbescherming gegarandeerd. Voor een lagere vriesbescherming wordt FreezePro -15 gr. C aangeraden. Dit is een kant en klare oplossing met een aangepaste corrosie inhibitor pakket om optimale corrosie bescherming te garanderen.

Verdunnen met meer dan 70vol% FreezePro LC in water zijn niet aanbevolen omdat de fysische eigenschappen zoals warmte overdracht minder goed zijn.

Verdunning FreezePro % Vriespunt gr.C
33,5 -15
43,7 -25
47,6 -30
54,1 -40
56,9 -45
61,8 -55